Slaap oordoppen met geluiddemping? Zo verbeter je jouw nachtrust én haal je alles uit jouw dag.

Vrouw in bed die moe wakker wordt zonder slaap-oordoppen, met een wekker op het nachtkastje; benadrukt het belang van geluiddempende oordoppen voor een betere nachtrust.

Slaap oordoppen met geluiddemping? Zo verbeter je jouw nachtrust én haal je alles uit jouw dag.

 

Slaap oordoppen met geluiddemping verbeteren jouw nachtrust en kwaliteit van slapen. Ze filteren ruis en geluid van buitenaf. Dit houdt je misschien niet direct uit je slaap, maar heeft wel een negatieve invloed op de slaapkwaliteit. Je wordt minder uitgerust wakker en bent gedurende de dag minder geconcentreerd. Door het dragen van dempende oordopjes tijdens je slaap, voel je je energieker, ben je meer gefocust en zit je lekkerder in je vel. Alles uit jouw dag én nachtrust halen? Alle voordelen van dempende slaapoordoppen op een rij.


Eigenschappen slaap oordoppen die geluid dempen en filteren

 Geluiddempende slaap oordoppen hebben unieke eigenschappen. In de eerste plaats zijn ze gemaakt van zacht en medisch siliconen. Dit materiaal vormt zich naar jouw oorschelp, waardoor de oordoppen ook het nodige comfort bieden tijdens je slaap. Zelfs wanneer je graag op je zij slaapt. Het medisch siliconen heeft daarnaast een anti-bacteriële werking.

 

  • Geluidsreductie tot 33 dB
  • Medisch en anti-bacterieel siliconen
  • Eenvoudig en meermalig te reinigen
  • Ergonomisch gevormd
  • Hoog draagcomfort
  • Uitstekende pasvorm
  • Geschikt voor zijslapers of gevoelige oren

 

Oordoppen om mee te slapen zijn dus ook hygiënisch. Schadelijke bacteriën en vuil kunnen het oor niet binnendringen. Daarnaast zijn ze eenvoudig en herhaaldelijk schoon te maken. Slaap oordopjes hebben daarnaast een hoge geluidsreductie. Ze filteren geluiden en ruis uit de slaapomgeving van 27 tot wel 33 dB. Zoals de PeacePlug oordoppen van Mr. Panache.

 

Nog een belangrijke eigenschap van dempende oordoppen om mee te slapen is de pasvorm. Ze zijn ergonomisch gevormd naar jouw oorschelp. Het medisch siliconen past zich aan aan de vorm van jouw oorkanaal. Dat zorgt ervoor dat je ze niet voelt wanneer je gaat liggen. Slaap oordoppen met hoge geluiddemping zijn dus ook geschikt voor zijslapers. 

 

Wist je dat? Slaapoordopjes met demping van Mr. Panache filteren ruis of harde geluiden, maar sluiten het gehoor niet helemaal af. Daardoor blijf je belangrijke geluiden horen. Zoals de wekker, maar ook het alarm van de brand- of koolmonoxide-melder.



Dempende slaap oordoppen dragen: wanneer en waarom?

“Ik heb geen slaapprobleem dus hoef ik ook geen dempende oordoppen te dragen, toch?”

 Deze stelling horen we vaak voorbij komen. Toch hoef je geen slaapprobleem te hebben om de voordelen van dempende oordopjes te kunnen ervaren. Ook wanneer je gedurende de nacht doorslaapt kan jouw nachtrust negatief worden beïnvloed door geluid van buitenaf.

  • Je staat vaak moe op en voelt je niet fit
  • Je bent vaker gespannen en gestrest
  • Je kunt je minder goed concentreren tijdens je werk
  • Je bent vatbaarder geworden voor virussen

 

Dit gebeurt vaak zonder dat je dit direct in de gaten hebt. Het enige wat je merkt is dat je in de ochtend minder uitgerust wakker wordt. Je bent sneller moe, gespannen of prikkelbaar. Door kun jij je tijdens je werk wat minder goed concentreren dan voorheen het geval was.

Vermoeide vrouw die 's ochtends in bed ligt en gaapt, naast een wekker; benadrukt hoe het ontbreken van geluiddempende slaap oordopjes kan leiden tot een onrustige nachtrust en vermoeidheid overdag.


 
In veel gevallen wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan goede nachtrust. Misschien omdat je in een lawaaiige buurt woont, omdat je vaak op reis bent en in drukke hotels slaapt of omdat jouw rust ongemerkt wordt verstoord door ruis dat afkomstig is van apparatuur. Dempende oordoppen worden ook gedragen door mensen die overdag moeten slapen. Bijvoorbeeld wanneer je nachtdiensten draait. Overdag is er natuurlijk veel meer geluid!

 
Wist je dat een gebrek aan goede nachtrust je zelfs vatbaarder kan maken voor virussen?

 

Terwijl jij uitrust, is jouw lichaam hard aan het werk om de stofwisseling gezond en in balans te kunnen houden. Kortom, ons lichaam gebruikt onze nachtrust om te kunnen herstellen. Dit zorgt voor een sterk immuun- of afweersysteem. Raakt deze verstoord? Dan kun je dus sneller een griep of verkoudheid oplopen. Gewoonweg omdat jouw lichaam vatbaarder is. 


De (gezondheids) voordelen van dempende slaap oordoppen

 Of je nu thuis, onderweg of overdag moet slapen, jouw nachtrust is belangrijk. Voor jouw mentale welzijn, maar ook voor de lichamelijke gezondheid. Slapen doe je namelijk niet alleen om uit te rusten. Dit zijn de voordelen van dempende oordoppen voor het slapen: 

1. Storende geluiden worden gefilterd en gedempt

 Woon je in een uitgaansdistrict, een drukke buurt of is het in jouw woning wat lawaaiiger dan normaal? Het dragen van siliconen slaap oordoppen zorgt ervoor dat storende geluiden worden gedempt. Je hoort dit geluid veel minder hard waardoor de slaap niet wordt verstoord. Een geluidsreductie tot 33 dB is natuurlijk ook veel prettiger voor je gehoor.

2. Een betere nachtrust zorgt voor een sterk immuunsysteem

 Ons lichaam herstelt tijdens jouw slaap. Natuurlijk wil je dit niet verstoren! Dit herstel richt zich vooral op onze stofwisseling en onze cellen. Dat maakt je minder vatbaar voor virussen, zoals griep en verkoudheid, maar verlaagt ook het risico op chronische aandoeningen.

Vrouw op het strand die zich uitgerust en energiek voelt dankzij het gebruik van geluiddempende slaap oordoppen, genietend van een ontspannen dag na een goede nachtrust.

 

 Wist je dat? De emoties die we gedurende de dag opdoen tijdens onze nachtrust worden verwerkt? Dat is ook één van de redenen dat we dromen. Als emoties tijdens je slaap goed kunnen worden verwerkt, voel jij je gedurende de dag minder stressvol of gespannen.


3. Goed slapen betekent meer energie en focus

 Met geluiddempende oordoppen slaap je rustiger en vaak ook dieper. Dat zorgt ervoor dat je in de ochtend meer uitgerust uit je bed stapt. Het logische gevolg is dat je tijdens jouw dag energieker, opgewekter en geconcentreerd bent. Natuurlijk heeft dit ook een positieve invloed op de productiviteit. Als je lekker hebt geslapen, haal je nét wat meer uit jouw dag!

Ik wil beter slapen! Welke dempende oordoppen moet ik kiezen?

 Natuurlijk wil je jouw slaapkwaliteit verbeteren! Slapen is namelijk ontzettend belangrijk voor ons. Het heeft invloed op ons humeur, maar zeker ook op onze lichamelijke gezondheid. Meer uit jouw dag halen begint dus 's nachts. Bij Mr. Panache vind je herbruikbare en duurzame slaap oordoppen met een hoge geluidsdemping van 27 tot zelfs 33 dB.

 

Omdat de oordopjes gemaakt zijn van zacht en kneedbaar medisch siliconen, kunnen ze ook worden gedragen door zijslapers en mensen met gevoelige oorschelpen. Ook bieden ze door het antibacteriële materiaal een uitstekende hygiëne en bescherming. De oordoppen voor slapen van Mr. Panache laten je ervaren hoe het voelt om écht uitgerust te zijn … 

Reading next

Vrouw die geniet van een rustige nachtrust, mogelijk met geluiddempende oordoppen, wat helpt om slaapkwaliteit te verbeteren door omgevingsgeluiden te dempen.
Vrouw met gehoorproblemen houdt haar hand tegen haar oor, illustrerend het belang van festival oordoppen om gehoorschade te voorkomen tijdens concerten en muziekevenementen.

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.