Is slapen met oordoppen goed voor je en kun je ze veilig dragen terwijl je slaapt?

Vrouw die geluidsoverlast ervaart in bed, drukt kussens tegen haar oren om het lawaai te dempen. Ideale visualisatie voor de noodzaak van geluiddempende oordoppen voor een betere nachtrust.

Is slapen met oordoppen goed voor je en kun je ze veilig dragen terwijl je slaapt?

 Is slapen met oordoppen goed voor je oren en kun je ze veilig dragen tijdens je nachtrust? Geluiddempende slaapoordopjes kun je met een (uit)gerust hart dragen terwijl je slaapt. De demping heeft gezondheidsvoordelen voor jouw gehoor, maar ook voor jezelf. Waarom wordt het slapen met oordoppen aanbevolen? Welke earplugs zijn niet schadelijk voor je gehoor en hoe moet je ze reinigen voor een goede hygiëne en een lange levensduur?


Slapen met geluiddempende oordoppen: waarom doe je dat?

Dempende oordopjes kun je gebruiken om verschillende redenen. Misschien omdat je moeite hebt met in slaap komen of omdat je tijdens je nachtrust wakker wordt van bijgeluiden uit de omgeving. Je kunt slaap oordoppen ook dragen wanneer je merkt dat je in de ochtend vermoeid opstaat door een verstoorde nachtrust. Hetzij door geluid, ruis of snurkgeluiden van je partner. Je draagt de oordopjes om de slaapkwaliteit te verbeteren.

 

Slapen met geluiddempende oordoppen om je nachtrust te verbeteren


Is slapen met oordopjes schadelijk voor je oren of je gehoor?

Nee, het dragen van oordopjes tijdens je slaap is niet schadelijk voor jouw oren of gehoor. Daarbij is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste plugs. Deze moeten geluiddempend zijn, maar ook hygiënisch en comfortabel draagbaar. Als je kiest voor hoogwaardige slaapoordoppen die aan deze kenmerken voldoen, is dat niet schadelijk voor je gehoor.

 

Wist je dat? Er een misverstand bestaat tussen draadloze oordopjes met luidsprekers en geluiddempende slaapoordopjes? AirPods of EarPods kunnen bij langdurig gebruik tinnitus veroorzaken. Geluiddempende (slaap)oordoppen voorkomen deze gehoorschade juist!  


Welke voordelen hebben oordoppen om mee te slapen?

Oordopjes van siliconen om mee te slapen hebben veel voordelen. Niet alleen voor jouw oren en gehoor, maar ook voor jouw fysieke én mentale gesteldheid. Een goede nachtrust is namelijk van cruciaal belang wanneer je overdag optimaal wilt presteren. Slaapoordoppen van medisch siliconen filteren ruis en dempen harde geluiden tot een niveau van 27 dB.

  • Voorkomt gehoorschade door ruis of geluid
  • Verbetert het herstel van je lichaam
  • Vermindert stress- en spanningsklachten
  • Je voelt je fitter en energieker
  • Verhoogt de concentratie en productiviteit

 

Dit vermindert niet alleen het risico op gehoorschade of tinnitus, maar verbetert ook je slaap.

Je staat uitgerust op in de ochtend, ben energieker en productiever gedurende de dag omdat je je beter kunt concentreren. Een goede nachtrust helpt jouw lichaam ook bij het herstel. Daarnaast vermindert een goede nachtrust ook stress- en spanningsklachten.


Kenmerken van veilige en hoogwaardige slaap oordoppen

Oordopjes die je tijdens je slaap kunt dragen moeten aan een aantal specifieke kenmerken kunnen voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld geschikt zijn voor zijslapers. Ze mogen geen drukkingen veroorzaken wanneer je met jouw hoofd op het kussen ligt. De oordopjes moeten zijn vervaardigd van medisch siliconen. Dit materiaal is niet alleen flexibel, maar ook kneedbaar voor een optimale pasvorm. Je voelt niet dat je ze draagt tijdens jouw slaap.

 

  • Huidvriendelijk medisch siliconen
  • Antibacteriële eigenschappen voor schone oren
  • Flexibel en kneedbaar voor een uitstekende pasvorm
  • Hoge geluiddemping tot 27 dB
  • Herbruikbaar en duurzaam
  • Ook voor zijslapers

 

Daarnaast heeft siliconen met een medische graad antibacteriële eigenschappen. Dit materiaal is huidvriendelijk en houdt jouw oren schoon. Daardoor ben je zeker van een goede hygiëne. Een ander belangrijk kenmerk van slaap oordoppen is de geluiddemping. Ze moeten voorzien zijn van een hoge demping tot 27 dB. Dit zorgt voor een uitstekende demping van ruis, maar ook van storende geluiden uit de directe omgeving of binnenshuis. 

 

Je wordt fit en uitgerust wakker als je slaapt met geluiddempende slaap-oordoppen.

 

Lichte slaper? Slaap jij heel licht en ben je op zoek naar siliconen oordopjes met een extreem hoge geluiddemping? De MuteMates van MR.PANACHE dempen geluid tot wel 40 dB. Daarnaast zijn deze siliconen earplugs ook geschikt voor mensen die op hun zij slapen.  

Vrouw die zich fris en uitgerust uitstrekt in bed bij zonsopgang. Geschikt voor het benadrukken van de voordelen van een rustige slaapomgeving met gebruik van oordoppen.


Hoe lang mag je oordoppen in om mee te slapen? 
 

Als je kiest voor goede oordoppen om mee te slapen, kun je ze elke nacht veilig dragen. Door de uitstekende pasvorm en de antibacteriële coating, beschermen de siliconen oordopjes jouw gehoor tegen geluid en ruis. Ook houden ze jouw oren vrij van stof en vuil. De SilentMold slaap oordoppen van MR.PANACHE zijn daarnaast ook herbruikbaar. Elk paar kun je bij een regelmatige reiniging en goed onderhoud tot wel 2 maanden lang dragen.

 

Extra tip! Kies je voor de SilentMold slaap-oordopjes van MR.PANACHE? Dan ontvang je 14 oordopjes in een handige opbercase. Daardoor houd je jouw dopjes schoon en fris. Ben je op vakantie of onderweg? Ook dan wil je natuurlijk zeker zijn van een goede nachtrust. De SilentMold oordoppen set wordt daarom ook geleverd met een handige travelcase.


Tips! Hoe geluiddempende siliconen oordoppen reinigen?

Heb je premium oordoppen van siliconen gekocht om mee te slapen? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaan. Zeker omdat je hiermee jouw nachtrust kunt verbeteren. Onderhoud en reiniging is daarbij belangrijk. Maar hoe kun je geluiddempende (slaap) oordoppen schoonmaken? Hieronder lees je enkele praktische reinigingstips.

 

  • Gebruik bij voorkeur pH neutrale vloeibare zeep
  • Reinig de oordopjes in een mengsel van lauwwarm water en zeep
  • Spoel de dopjes goed af met schoon water
  • Laat de slaap oordoppen aan de lucht drogen op een schone doek
  • Bewaar jouw oordopjes in een afgesloten opbergcase

 

Bonustip! Afhankelijk van hoe lang je jouw oordopjes draagt, is het verstandig om ze dagelijks of minimaal 4 tot 5 keer per week te reinigen. Heb je geen tijd om te wachten totdat de gewassen dopjes droog zijn? De SilentMold slaapoordoppen van MR.PANACHE worden geleverd als set van 14. Je hebt dus altijd de beschikking over een stel droge oordoppen. 


Slapen was nog nooit zo rustgevend …
 

Lekker én goed slapen is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid en hoe we ons voelen. Er is dan ook niets zo vervelend dan wakker liggen door harde geluiden, storend geluid van buitenaf of ruis. Gelukkig is dat met de universele slaap oordoppen van MR.PANACHE ook niet nodig. Ze hebben een hoge demping, een optimale pasvorm én hygiëne door medische siliconen. Natuurlijk krijg je 2 jaar garantie én heb je de mogelijkheid om jouw oordoppen 30 dagen lang uit te proberen. Verzenden? Dat doen we vanaf € 20,00 helemaal gratis!

Reading next

Vrouw met gehoorproblemen houdt haar hand tegen haar oor, illustrerend het belang van festival oordoppen om gehoorschade te voorkomen tijdens concerten en muziekevenementen.
Snurkbeugel om snurken te voorkomen: is dat nou écht effectief?

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.