Knarsbitje tegen tandenknarsen? Slijtage aan tanden en kiezen of kaakpijn voorkomen
Tandenknarsen tijdens je slaap? Dit kan niet alleen kaakpijn en hoofdpijn veroorzaken, maar ook slijtage aan tanden en kiezen. Daarnaast veroorzaakt knarsen een vervelend geluid wat de nachtrust kan verstoren. Van jezelf, maar natuurlijk ook van jouw partner. Een knarsbitje van medisch siliconen beschermt je tanden op een comfortabele manier. Hoe voorkomt een gebitsbeschermer het klemmen van de kaken en tandenknarsen? Op welke manier moet je een knarsbitje dragen en welke voordelen heeft slapen met een anti-tandenknarsen bitje?
Wat is een anti-knarsbitje en welke functie heeft het?
Een knarsbitje beschermt jouw gebit tegen slijtage door knarsen, maar voorkomt ook het klemmen van de kaken terwijl je slaapt. Het bitje wordt over de boventanden geplaatst, waardoor er geen direct contact meer kan plaatsvinden met de onderkaak. Daardoor wordt schade aan het tandglazuur en slijtage voorkomen. Een bitje tegen tandenknarsen voorkomt ook het klemmen van de kaken tijdens je slaap. Knarsbitjes beschermen dus niet alleen de tanden en de kiezen, maar voorkomen ook hoofdpijn door het klemmen van de kaken.
- Beschermt het tandglazuur
- Voorkomt slijtage aan tanden en kiezen
- Voorkomt het klemmen van de kaken
- Geluiddempende werking
- Verbetert de nachtrust
Anti-knarsbitje voorkomt gebitsschade en kaakpijn door het klemmen van de kaken
De beste gebitsbeschermers tegen tandenknarsen of bruxisme zijn gemaakt van medisch siliconen en voorzien van een anti-bacteriële coating. Zoals het GrindGuard knarsbitje van MR.PANACHE bijvoorbeeld. Dit materiaal maakt ze niet alleen comfortabel draagbaar, maar ook heel hygiënisch. Ze zijn leverbaar in 2 verschillende maten en ook nog eens volledig aanpasbaar. Een anti-tandenknarsen bitje verbetert jouw nachtrust én die van jouw partner.
De mogelijke oorzaak van tandenknarsen of bruxisme
Tandenknarsen gaat vaak samen met kaakklemmen en komt het vaakst voor tijdens de slaap. Het kan diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn oververmoeidheid, stress of slaapstoornissen, het gebruik van verdovende middelen of specifieke medicatie. Kaakklemmen of knarsen kan ook voorkomen bij een aandoening aan het zenuwstelsel.
De gevolgen van kaakklemmen en knarsen tijdens je slaap
Door het dragen van een siliconen knarsbitje kun je tandenknarsen én de vervelende gevolgen daarvan voorkomen. Bruxisme is namelijk niet alleen schadelijk voor je gebit. Je kunt ook last krijgen van hoofdpijn en vervelende kaakklachten. Zoals vergrote kauwspieren en oorpijn. Daarnaast produceert het krachtig over elkaar schuiven van de tanden en kiezen een vervelend geluid. Tandenknarsen kan dus ook slaapstoornissen tot gevolg hebben.
- Gebitsslijtage of afgebroken tanden
- Sneller gaatjes door tandglazuur schade
- Hoofdpijn en oorpijn
- Vergrote kauwspieren
- Verstoorde nachtrust
Knarsbitje van medisch siliconen kopen of laten aanmeten door de tandarts?
Heb je last van gebitsschade door tandenknarsen of kaakklemmen tijdens je slaap? Dan kun je een mondbeschermer op maat laten maken door de tandarts of kiezen voor een knarsbitje van medisch siliconen. Aan een knarsbitje van de tandarts hangt doorgaans een prijskaartje van € 200,00 tot € 350,00. Afhankelijk van jouw zorgpolis, worden ze vaak niet vergoed.
Een aanpasbaar en herbruikbaar knarsbitje biedt dezelfde specificaties en bescherming. Je kunt ze volledig op maat maken zodat je altijd zeker bent van een goede pasvorm. De flinterdunne knarsbitjes zijn herbruikbaar. Dat maakt ze ook nog eens lekker duurzaam!
Aanpasbaar knarsbitje van medisch siliconen kopen of laten maken door de tandarts?
Extra tip! Wil je jouw gebit beschermen tegen knarsen en schade, maar ook beter slapen? Dan hoef je niet veel geld uit te geven aan een knarsbitje via de tandarts. Het GrindGuard knarsbitje van MR.PANACHE heeft dezelfde eigenschappen. De mondbeschermer is gemaakt van medisch siliconen, leverbaar in 2 maten en aanpasbaar aan jouw mond.
Hoe draag je een siliconen mondbeschermer tegen tandenknarsen en kaakspanning?
Een knarsbitje tegen tandenknarsen en kaakklemmen of kaakspanning, draag je over jouw boventanden. Daar zorgen ze voor een barrière tussen de tanden in de onderkaak. Door het zachte siliconen en de volledige aanpasbaarheid, ben je altijd zeker van een fijne pasvorm. Na het verwarmen van het bitje in kokend water, vormt deze zich perfect om jouw gebit.
- Knarsbitje voor de boventanden
- Leverbaar in 2 maten
- Eenvoudig te vormen naar jouw gebit
- Makkelijk op maat te knippen
De bitjes zijn eenvoudig op maat te knippen wanneer het mondstuk te breed of te lang is. Een knarsbitje wordt het vaakst gedragen gedurende de nacht. Natuurlijk kun je de beschermer ook dragen als je overdag last hebt van knarsen of kaakklemmen, bijvoorbeeld door toedoen van spanningen of stress op je werk, tijdens werkzaamheden of thuis.
Wist je dat? De GrindGuard mondbeschermer van MR.PANACHE herbruikbaar en dus ook duurzaam is? Bij goed onderhoud kun je jouw knarsbitje tot wel 2 jaar lang gebruiken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiteit van het tandenknarsen en de kaakspanning.
MR.PANACHE gebitsbeschermer op maat maken in 3 stappen
Het GrindGuard knarsbitje is heel makkelijk op maat te maken. Dat doe je door de beschermer te koken in water. Hierdoor wordt de medische siliconen zacht. Door het bitje vervolgens over de boventanden te plaatsen en licht te bijten, vormt het materiaal zich als een comfortabele barrière over je gebit. Is de beschermer iets te lang of te breed? Dan kun je het materiaal eenvoudig bijknippen zoals aangegeven op de meegeleverde bijsluiter.
1. Kook het GrindGuard knarsbitje in schoon water
2. Bitje over de boventanden schuiven en bijten (eerst laten afkoelen!)
3. Knip het knarsbitje eventueel bij met een scherpe schaar
Reinigingstips! Het bitje tegen tandenknarsen is heel makkelijk schoon te maken. Dat kun je het beste doen direct na het dragen. Borstel de mondbeschermer met een kleine hoeveelheid tandpasta. Reinig zowel de binnen- als de buitenzijde. Spoel het knarsbitje af met lauwwarm water en laat deze aan de lucht drogen. Bewaar het siliconen bitje in de meegeleverde opbergcase. Daardoor blijft de beschermer fris en hygiënisch schoon.
Hoe zelf tandenknarsen en kaakspanning te verminderen
- Knarsbitje dragen: draag een aanpasbaar knarsbitje van medisch siliconen om tandschade door kaakklemmen en tandenknarsen te kunnen voorkomen.
- Op je zij slapen: wanneer je op je zij slaapt is het moeilijker om te tandenknarsen in je slaap. Dat heeft te maken met de houding van de kaak ten opzichte van het hoofd.
- Kaakspieren masseren: merk je dat je gaat tandenknarsen of kaakklemmen door kaakspanning? Masseer jouw gezicht en kaakspieren dan voor het slapen gaan. Dit zorgt voor een fijne ontspanning waardoor je minder last hebt van kaakklemmen.
Schade door tandenknarsen voorkomen en beter slapen?
Wil jij je gebit beschermen tegen knarsen of bruxisme maar ook jouw nachtrust verbeteren? Wil je in de ochtend uitgerust opstaan zonder dat je last hebt van pijnlijke tanden, kaken of hoofdpijn? Bij MR.PANACHE begrijpen we dat als geen ander. Het GrindGuard knarsbitje biedt bescherming voor jouw tanden, maar ook ontspanning voor jouw kaakspieren.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.